Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα

Greek language
John
Total posts: 109
Joined: 07.05.2010
Children: 0
Occupation: Student
Church: Orthodox Church of Russia
Location: Moskow
 Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα

Post by John »

Την Πασχαλινή ακολουθία με το κορύφωμα τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου τη νύχτα, από 23 σε 24 Απριλίου 2011, τέλεσε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πάντων θλιβομένων η χαρά της Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Στην ακολουθία παρέστησαν ο συνιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος κ. Β. Γιακούνιν με τη σύζυγό του, ο αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης του Ταμείου και Εταιρικής Χρηματοδότησης της εταιρίας «Lukoil» κ. Α. Ματύτσιν, ευεργέτες της ενορίας.

Τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε η λιτανεία γύρω από τον Ιερό Ναό προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα και με συμμετοχή κληρικών και πιστών. Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Πασχαλινός Όρθρος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ιεράρχης ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο Ιωάννου του Χρυσοστόμου εις το Πάσχα.
Να αναφερθεί ότι η Πασχαλινή Ευαγγελική περικοπή αναγνώσθηκε στα Ελληνικά, στα Λατινικά, στα Εκκλησιαστικά Σλαβονικά και στα Ρωσικά.

Μετά το κοινωνικό ο εφημέριος του Ναού Ηγούμενος Φιλάρετος Ταμπόφσκυ ανέγνωσε το Πασχαλινό Μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στους αρχιερείς, ιερείς, μοναχούς και όλα τα πιστά τέκνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.

Σημειωτέον ότι στο Άγιο Ποτήριο τη Πασχαλινή νύχτα προσήλθαν περίπου 600 πιστοί.

Στον πασχαλινό του χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας συνεχάρη το εκκλησίασμα για την μεγάλη αυτή εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου, ευχόμενος η χαρά για τον Αναστάντα Σωτήρα να γεμίσει όλη τη ζωή των πιστών. Επίσης ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ευχήθηκε να μεταφερθεί αυτό το χαρμόσυνο συναίσθημα σε όλους τους οικείους και «ιδιαίτερα σε εκείνους, οι οποίοι αυτές τις Πασχαλινές μέρες αισθάνονται δυστυχείς ή αναξιοπαθούντες».

Τέλος, εκπρόσωποι της νεανικής λέσχης ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα για την Λαμπρή Εορτή της Αναστάσεως του Χριστού και του προσέφεραν ένα ενθύμιο.
CHRIST IS RISEN!

Quick Reply

Change Text Case: 
   
This reply contains at least one attachment.

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 15 MiB.